Skvělá vegetariánská bezlepková sekaná s brambory a kysaným zelím

[dt_sc_full_width first]

vegetarián, bezlepkové

K této sekané mě inspiroval recept Kuchařky ze Svatojánu z její nové stejnojmenné kuchařky, ale potřebovala jsem vymyslet bezlepkovou verzi a nechtěla jsem používat sójový granulát, ke kterému nemám už léta pražádnou důvěru.

[/dt_sc_full_width][dt_sc_one_third first]

Ingredience
Na sekanou:
  • jedno balení smaženého (nebo uzeného) bio tempehu
  • bezlepkové pečivo
  • strouhanka z bezlepkového pečiva (bezlepkové pečivo nechám ztvrdnout a sama si strouhanku namelu)
  • 2 vejce od šťastných slepic (nebo bio)
  • mléko (samozřejmě taky bio 😉 )
  • prolisovaný česnek dle chuti
  • jedna až dvě nasekané cibule
  • půl (bio) červené řepy
  • dvě (bio) mrkve (já měla žluté)
  • lžíce bezlepkové mouky (Schär)
  • bio sojová omáčka
  • sůl
  • majoránka
Na zelí:
  • (domácí) kysané (bio) zelí
  • jeden brambor rozmělněný na té části struhadla, na které se člověk nejčastěji strouhne 😉
  • lžíce másla nebo ghí

[/dt_sc_one_third][dt_sc_two_third ]

Postup

DSCN9074Sekaná

Na sekanou dáme předem do mléka namočit pečivo a necháme rozmočit na pastu. Připravíme si také strouhanku, pokud nemáme předem namletou. Pak všechny ingredience smícháme (mrkev a řepu najemno nastrouháme, tempeh nastrouháme nahrubo) a přidáme tolik strouhanky, aby směs po vytvarování mokrýma rukama držela tvar. Formujeme bochánky, které klademe na plech. Posypeme velkou nasekanou cibulí, podlijeme a pečeme napřed zakryté a potom pro získání kůrčičky dopékáme odkryté.

Zelí

DSCN9077Zelí dáme do pánve, podlijeme, přidáme rozmělněný brambor, lžíci másla a jeden stroužek česneku nakrájený na jemné plátky, zakryjeme a dusíme, dokud se tekutina nevypaří.

Podáváme s vařenými (bio) brambory.

Je to skvělé!

 

 

[/dt_sc_two_third]

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..