Brambory s kořeněným špenátem a smetanou

[dt_sc_full_width first]

bezlepkové, vegetarián

Toto nesmírně lahodné jídlo je možné podávat buď jako večeři, nebo se salátem jako hlavní chod. Použitá ochucovadla (zázvor, česnek, cibule) dodávají jídlu pikantní přídech…

 

[/dt_sc_full_width][dt_sc_one_third first]

Suroviny (u nás všechny bio)

  • brambory (dejte nikoli množství pro přílohu, ale množství pro hlavní jídlo; garantuji vám, že nezbude…)
  • listový špenát (my nekupujeme kvůli termickému působení potravin dle TCM mraženou zeleninu, takže v zimním období používáme bio špenát z Freshbedýnek)
  • jedna cibule
  • 3 stroužky česneku
  • cca 2×3 cm zázvoru
  • 2 lžičky garam masaly
  • zakysanou smetanu
  • sůl
  • chilli (buď ve formě papriček, nebo sypké sušené: ve druhém případě dávkujeme opatrně)

[/dt_sc_one_third][dt_sc_two_third ]

DSCN9090Postup

Brambory uvaříme skoro doměkka, špenát necháme krátce podusit v trošce vody. Na oleji dáme pomalu zesklovatět nakrájenou cibuli a pak, až je měkká, přidáme nasekaný česnek, nadrobno nasekaný zázvor a případně na kolečka nakrájenou chilli papričku.

Směs hlídáme, aby se nepřepražil česnek, a jakmile začne být hotový (nehnědne), přidáme brambory a společně smažíme. Vždy necháme jednu stranu přismažit, otočíme sběračkou a opět necháme připražit. Zaprášíme garam masalou a solí, a pokud používáme chilli prášek, přidáme jej (opatrně).

Jakmile jsou brambory nahnědlé a česnek i cibule osmažené, přidáme na prohřátí listový špenát, který jsme předtím ždímáním zbavili přebytečné vody a nasekali nahrubo. Odstavíme z plotny a vmícháme zakysanou smetanu.

Je to vynikající…

 

 

[/dt_sc_two_third]

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..