Trocha španělských chutí netradičně

[dt_sc_full_width first]

Venku inverze, teplota kolem nuly, občas déšť. Ale ani představa výhradně slunného Španělska není úplně správná a my se můžeme utěšovat tím, že v některých částech této jižnější země mají zimu jako my a občas taky hromady sněhu… a z těchto částí španělských náhorních plošin přichází následující recept, jímž nás doma potěšil náš kamarád Chris Hopkinson. Nechte se tedy zlákat k uvaření sytého, ale přesto jihem šmrncnutého zimního pokrmu

 

[/dt_sc_full_width][dt_sc_one_third first]

Suroviny:

  • několik velkých cibulí dle chuti
  • stejné množství brambor vcelku
  • stejné množství paprik
  • dva druhy oliv – zelené a černé
  • na plátky nakrájený česnek
  • 6-12 vajec
  • sůl
  • oblíbené koření

 

[/dt_sc_one_third][dt_sc_two_third ]

DSCN8932Postup:

Na oleji zpěníme cibuli a necháme ji zesklovatět, jak je vidět na obrázku vlevo. Stejným způsobem na novém oleji zpracujeme papriku.

Ve vodě si předem uvaříme do poloměkka brambory (ani nemusí být úplně “krásně” oloupané, stačí jen tak zhruba a dobře vydrbkané). Pak brambory zvlášť osmažíme na další várce oleje.

Zvlášť necháme zesklovatět na plátky nakrájený česnek, pak vše promícháme, přidáme olivy, osolíme, případně přidáme koření, které máme rádi.

DSCN8938Dáme zapéct a během zapékání párkrát odspodu promícháme, aby se opekly i části ve středu směsi.

My jsme podávali s domácím kysaným zelím.

 

[/dt_sc_two_third]

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..